Witam,
mam na imię Edward. Postanowiłem dołączyć do forum tym bardziej, że mam dość blisko do starego fortu na Siekierkach. Zdarzyło mi się tam nawet bywać. Troszeczkę już zdążyłem obyć się z strzelectwem terenowym, a przynajmniej już wiem z której strony lufy wylatuje peletka.

Wziąłem nawet już parę razy udział w zawodach w Bojanowie, z raczej średnim wynikiem ale nie przeszkadza mi to. Strzelam raczej dla relaksu niż dla wyników sportowych, tym nie mniej chętnie podrasuję moje umiejętności. Zawsze trochę raźniej jest zużyć trochę śrutu w towarzystwie niż samemu. Zapewne będę pokazywał się raczej w niedzielę gdyż w soboty rano kultywuję inną militarną sztukę na nieco krótszym dystansie, mianowicie okładamy się z kolegami stalowymi szablami. Co do wyposażenia w strzeladła wydaje mi się, ze jestem raczej dość przyzwoicie wyposażony, chociaż tu jak wiadomo nigdy nie jest dosyć, a „króliczek ciągle ucieka”. Przez jakieś 4 lata trochę się zebrało. Mam w swoim posiadaniu parę sprężyn, w tym HW95 czy TX200 spod ręki Maćka zwanego „Dębowym”, z których jestem bardzo zadowolony, ale też i PCP, w tym taką egzotyczną jak Zbroia Hortitsia. Jak do tej pory nie mogę zdecydować się który typ wiatrówek bardziej wolę. Oba są bardzo fajne i mają użytkowo swoje zalety i wady. Zebrało się tego bo próbowałem wciągnąć moich synów w strzelanie ale jakoś się nie udało i zostało mi po tym co nieco.
Co do spotkań WKFT na Siekierkach zakładam, że obecna pora roku raczej trochę je i dlatego chciałbym się zapytać kiedy normalnie ruszają w miarę „regularne” spotkania w starym forcie?
Pozdrawiam
Edward